Badrumsguiden för dig som bor i Västerås

Många villaägare drömmer om att fräscha upp badrummet, men är osäkra var de ska börja och hur processen för en badrumsrenovering ser ut. Därmed har vi på Renovera Badrum Västerås skrivit en praktisk guide för den som funderar på att renovera badrummet.

Planering inför att renovera badrum i Västerås

Det kan vara en god idé att börja med en grov planering över vad din renovering ska innefatta samt vilka funktioner du vill att ditt badrum ska ha. Ofta hjälper det att se sig runt på nätet för inspiration, men det är ofta svårt att få en tydlig bild i huvudet även om man ritat ned en skiss på papper. Om du väljer att anlita något av våra anslutna företag, kan de redan i detta stadie hjälpa dig med att visualisera dina badrumsidéer. 

Klicka här för att få in kostnadsfria offerter från upp till 5 seriösa badrumsföretag i Västerås! 


1. Projektstart

Med en tydligt visualiserad plan, kan material och utrustning förberedas. Första momentet är att riva det gamla badrummet och förbereda rummet för det nya. I rivningsstadiet, pluggas alla ledningar för vatten och avlopp. Vid flytt av golvbrunnar på betonggolv, ska det bilas upp nya hål. Det är även viktigt att regelverk i väggarna förstärks tillräckligt så att rummet kan bära upp tungt material som klinker/kakel samt handfat, badkar och toalettstol. När regelförstärkningar utförs är det viktigt att ta hänsyn till att golvet ska vara styvt för att undvika sprickor i kakel. I många fall är det en god idé att utöka med en gjuten platta. 

2. Avlopp och el

Följande är de något mer tekniska stegen när man renoverar badrum i Västerås - installation av avlopp och elektricitet. Delar av denna process är självklart möjlig att utföra på egen hand, men en stor del av detta avsnitt bör hanteras av professionella hantverkare som har erfarenhet av att renovera badrum i Västerås. När det kommer till elektricitet bör en legitimerad elektriker sköta all dragning samt koppling av el. Avlopp och vatten bör hanteras av en certifierad rörmokare. 

Våra anslutna företag är granskade och utför arbetet enligt rådande branschregler. 


3. Golv, väggar och tak

Fortsättningsvis ska det läggas golvskivor, eventuell golvvärme och flytspackel. Golvskivor skruvas i golvreglar, hål för brunnar sågas och det hela avslutas med golvgips, eventuellt våtrumskiva om det är klinkers som gäller. 

När man ska renovera badrum i Västerås, är det rekommenderat att ta hjälp av legitimerade plattsättare vid läggning av kakel/klinker och flytspackling. Detta steg är viktigt och är grunden till godkända våtrum. Därefter monteras skivor på väggar och tak. Även dessa skivor behöver hål vid eldosor och eventuella uteliggande rör. Avslutningsvis placeras tätskikt, eventuell elburen golvvärme samt kakel eller klinkers.

Ta in offerter för att renovera ditt badrum i Västerås

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att badrumsrenovering i Västerås är ett spännande jobb fyllt av möjligheter, som kräver en del eftertanke och arbete. Om du vill utforska möjligheterna att renovera ditt badrum, se till att få kontakt med seriösa badrumsföretag i Västerås. Välkommen att fylla i formuläret så ser vi till att du får kostnadsfria offerter - givetvis utan köpkrav.

Du kan även kontakta oss om du har fler frågor eller funderingar kring din badrumsrenovering i Västerås. 

Boka ett kostnadsfritt besök inför din badrumsrenovering!

Om det är dags att renovera badrum i Västerås kan du boka ett kostnadsfritt möte med våra duktiga medarbetare för en diskussion kring din renovering. Därefter får du en offert av oss med ett förmånligt pris.