Totalrenovering av badrum i Västerås

En badrumsrenovering är ett projekt som innefattar noggrann planering och hänsynstagande av byggnormer och riktlinjer kring våtrum. Rätt konstruerat och designat, så kommer ditt badrum att fungera i 20-30 år framöver, så det är en god idé att säkerställa att arbetet görs korrekt. I denna artikel har vi sammanställt ett par tips inför ditt projekt.

Design-tips inför totalrenovering av badrum

När du ska tänka ihop ditt nya badrum, är möjligheterna många och stora. Med en totalrenovering kan det till exempel vara möjligt att ändra planlösningen för att skapa en annan dynamik i rummet. Du kanske vill få en känsla av lyx när du går in i ditt framtida badrum, med ett mer påkostat badkar, eller kanske till och med en bastu. Eller vill du ha ett enkelt och avskalat badrum som ger ett mer minimalistiskt intryck? Det kan vara svårt att samla alla idéer i huvudet, och ännu svårare att se allt framför sig utan någon form av visualisering. Våra anslutna företag hjälper dig gärna att samla dina idéer och visualiserar hur en totalrenovering med oss kan omvandla ditt framtida badrum, på ett snyggt och tydligt sätt.


Trender kring badrumsdesign förändras likt övriga designområden. Kulörer och materialval som är moderna är därför något som gradvis förändras över tid. Med anledning av att ett badrum normalt sett renoveras med längre mellanrum än övriga rum i en bostad, kan det vara en god idé att välja något som du känner att du kommer trivas med ett bra tag framöver. I designskedet kan du med fördel använda dig av tekniska lösningar som våra 3D-ritningar vilka hjälper dig att virtuellt rita upp ditt kommande badrum. Det kommer att underlätta din beslutsprocess.

Regler och Byggnormer

Eftersom ett badrum omgärdas av mer regler och byggnormer än övriga rum i en bostad, är det viktigt att planeringen för renoveringen görs tillsammans med någon som har sakkunskap i frågorna. Våra anslutna företag ser till att du kan känna dig trygg i att ditt badrum är regelrätt och säkert konstruerat. Genom att anlita ett professionellt badrumsföretag i Västerås som utför totalrenovering, slipper du oroligheter i relation till ditt försäkringsbolag och behöver inte vara orolig över fuktskador och liknande. Som du kan läsa i vår badrumsguide, är det en hel del jobb att renovera ett badrum på egen hand.

Budgetering inför totalrenovering av badrum i Västerås

Det kan vara en god idé att budgetera inför renoveringen. Renoverar man sitt eget badrum, bör man ha material, frakt och tillbehörskostnad samt tidsåtgång i åtanke. Anlitar du en professionell aktör som Hembad, får du en offert utan kostnad eller köpkrav som är anpassad efter din budget. Dessutom kan du få 30% i ROT-avdrag på arbetskostnaden (upp till 50 000kr). Kostnaden för en totalrenovering av ett badrum består ofta av en stor del arbetskostnad, vilket gör avdraget väldigt värdefullt och ger dig mer badrum för mindre pengar. Du kan läsa mer om ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida.

Hur kommer du igång med ditt projekt?

För att komma igång med ditt projekt är det en god idé att till en början fundera igenom vilka önskemål du har med ditt nya badrum. Sammanställ en lista över vilken känsla du vill att rummet ska ge, samt vilken typ av inredning du tänker att du vill ha i rummet. Fundera även på en initial budget du tänker dig. Med allt detta sammanställt, sätter du dig sedan med en av våra rådgivare för att skapa en plan för hur ditt badrum skulle kunna se ut och hur renoveringen bäst skulle kunna genomföras.

Fyll i vårt formulär och få offerter från upp till 5 granskade badrumsföretag i Västerås! 

Boka ett kostnadsfritt besök inför din badrumsrenovering!

Om det är dags att renovera badrum i Västerås kan du boka ett kostnadsfritt möte med våra duktiga medarbetare för en diskussion kring din renovering. Därefter får du en offert av oss med ett förmånligt pris.