Så lyckas ni med er kommande badrumsrenovering i Västerås

Badrumsrenovering är något som står på många villaägares önskelista. Det är ett kreativt arbete som kräver både kunskap, energi och medel. För att du ska lyckas har vi på Badrum Västerås skrivit en inspirerande guide. Vare sig du väljer att ta hjälp via vårt formulär eller om du planerar på att bygga helt själv finns det mycket att tänka igenom.

Badrumsrenovering i Västerås - Design, budgetering och rivning

En badrumsrenovering i Västerås innefattar allt från att bygga om golvet till att byta toalettstol. Beroende på hur stort arbete du gör finns det olika steg att ha i åtanke. Kostnaden varierar mycket beroende på vad som byggs om. Med andra ord bör du sätta upp ett mål, räkna på material, mäta, rita, ta hänsyn till design och fundera över vad du använder just ditt badrum för. Ni är välkomna att kontakta oss på Hembad om ni vill ha hjälp med er badrumsrenovering i Västerås


När planeringsstadiet är färdigt är det dags att riva. Rivning är det enklaste momentet och något som den händige mannen kan hantera själv. Kofot, hammare, tigersåg är några verktyg som kan behövas. Tänk på att du bör ha kunskap om hur du stänger av vatten och avlopp vid rivningsstadiet. Om du känner dig osäker är det bättre att ta kontakt med VVS montörer som du enkelt kan nå via vårt formulär för att boka hembesök.

Montering och utförande

När du har rivit klart är det dags för förstärkning av väggar och golv. Badkar, Toalett, kakel, tvättmaskin o.s.v. väger mycket vilket medför regelförstärkning och eventuellt bilning om du behöver en ny golvbrunn i betonggolv. Montering av avloppsrör och brunnar är steget efter regelförstärkningar, tänk på att dessa ska fästas i bjälklaget. Om du inte flyttar eller bygger om befintlig golvbrunn går det oftast att bortse från det här steget.


Tänk på att om du ska installera om elektriciteten i samband med din badrumsrenovering i Västerås, behöver du en legitimerad elektriker för att alla nödvändiga försäkringar ska gälla. När el, rör, brunnar och förstärkningar är färdiga är det dags att lägga golvskivor, takskivor, våtrumsgips, flytspackel, kakel och eventuella klinkers. Dessa steg är precis som rivning genomförbara på egen hand, men man kan behöva kunskap om våtrumsbestämmelser för även där finns det försäkringskriterier. Det kan vara en god idé att kontrollera att det företag du anställer har lämpliga certifikat, som vi på Hembad. Du kan läsa om måleribranschens våtrumskontroll på MVKs sida.

Ta hjälp av oss på Hembad!

Kom ihåg alla regler kring bygglov, våtrum, el och avfall då det är grunden för ett lyckat samt långlivat renoveringsresultat. Om du känner att vissa moment blir för svåra är du välkommen att kontakta oss på Hembad. Oavsett om du behöver hjälp med el, VVS, snickeri eller planeringsstadiet finns vi här för dig. Våra erfarna hantverkare kan både ta hand om hela din badrumsrenovering i Västerås, eller hjälpa till med enstaka moment om du föredrar att göra delar på egen hand. Varmt välkommen att kontakta oss idag.

Vi erbjuder kostnadsfritt hembesök & offert i Västerås!

Drömmer du också om ett nytt badrum? Vi på Hembad renoverar badrum i Västerås och har helhetslösningar med nyckelfärdiga badrum för alla smaker. Tillsammans tar vi fram ditt drömbadrum. Det enda du behöver göra är att kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök genom något av formulären här på sidan eller ringa oss.