Renovera toaletten – vår guide till en snygg toalett

Här på denna sida finner du en guide för hur du kan renovera din toalett. Att utföra en toalettrenovering har inte samma krav som då toaletten har en dusch. Dock bör du alltid anlita behöriga hantverkare för arbete i våtrumsutrymmen så att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Ska du renovera en toalett i din fastighet är det några saker som kan vara bra att känna till. Att renovera en toalett utan dusch har inte samma strikta krav som då du ska renovera badrum i Västerås. Dock finns det en del branschregler som ska följas för att en eventuell vatten- eller fukt-skada i framtiden ska täckas av försäkringen. 

När du ska renovera en toalett kan du vända dig till oss för att få in offerter från seriösa badrumsföretag, experter inom toalettrenovering och badrumsrenovering i Västerås. De kan hjälpa dig med råd och tips men också bidra med inspiration för din nya toalett.

 

Att renovera toaletten

När du ska renovera en toalett utan dusch är kraven på fuktskydd inte lika hårda som då du ska renovera badrum i Västerås. Dock finns det vissa branschregler som du behöver följa för din toalettrenovering som bland annat att du behöver ha ett vattentätt golv, fuktskydd som sträcker sig minst 5 centimeter upp på väggarna och att du installerar en våtrumströskel. Vid handfat ska det också finnas fuktskydd i form av tätskikt. Det är också bra att sätta kakel runt handfatet. När det kommer till vattenrör och avlopp så ska dessa installeras av behörig rörmokare likaså eldragningen som ska utföras av behörig elektriker.

 

Renovera toalett med dusch

Ska du renovera en toalett som har dusch så gäller samma krav och branschregler som då du ska renovera badrum i Västerås. Då bör du anlita ett professionellt företag som har behöriga hantverkare som också är certifierade för arbete i våtrumsutrymmen. Våra anslutna företag är specialister på renoveringar av våtutrymmen som toaletter och badrum och kan hjälpa dig med hela processen, från projektering till utförande. 

 

Boka kostnadsfritt hembesök

Våra anslutna företag är proffs på toalettrenovering och badrumsrenovering i Västerås.  Det innebär att de alltid utför arbetet på ett korrekt och enligt rådande branschregler. 

Som privatperson kan du även använda dig av ROT-avdraget vilket innebär att du kan göra ett skatteavdrag på 30 procent av badrumsföretagets arbetskostnader. Oftast gör de avdraget redan på fakturan så att du slipper ligga ute med pengarna.

 

Du kan boka kostnadsfria hembesök genom formuläret här på hemsidan, så att de kan komma ut och inspektera din toalett och även lämna tips och råd för din nya toalett. Därefter kan de lämna en offert för din toalettrenovering, oftast med ett fast pris så att du vet exakt vad det kostar innan arbetet påbörjas. 

Boka ett kostnadsfritt besök inför din badrumsrenovering!

Om det är dags att renovera badrum i Västerås kan du boka ett kostnadsfritt möte med våra duktiga medarbetare för en diskussion kring din renovering. Därefter får du en offert av oss med ett förmånligt pris.