Kakla badrum (tips, regler & kostnad)

Ska du kakla om i ditt badrum eller behöver du renovera badrum i Västerås bör du alltid anlita ett badrumsföretag som har medarbetare som är behöriga och certifierade för arbete i våtrumsutrymmen. Vi är proffs på badrumsrenovering i Västerås och kan erbjuda dig konkurrenskraftigt pris för din badrumsrenovering.

När du planerar att renovera badrum i Västerås är det några saker som kan vara bra att känna till så att renoveringen av badrummet går enkelt och smidigt. Ska du kakla badrum för att det känns omodernt kan det vara bra att samtidigt kontrollera när vattenledningar och avlopp byttes senast. Du bör byta vattenledningar och avlopp i badrummet vart 20:e år. Om det är dags för vatten och avloppsbyte kan det vara idé att göra detta samtidigt då du ska kakla ditt badrum så du inte riskerar att behöva kakla om badrummet igen om några år.

När du ska kakla ditt badrum eller då du vill utföra en badrumsrenovering i Västerås kan du fylla i vårt formulär och på så vis få kostnadsfria offerter från upp till 5 granskade badrumsföretag! 

 

Tips då du ska kakla badrum

När du ska kakla badrum är det bra att lägga upp en budget för projektet så att du redan innan start vet vad det kommer att kosta. Har du inte kakel i badrummet idag och badrummet är i bra skick med fungerade tätskikt på väggarna krävs inte så mycket förarbete. Då räcker det med att en plattsättare kompletterar tätskiktet och sedan sätter upp kakel på väggarna. Behöver du kakla badrum på grund av att det kommit in fukt i väggarna eller för att badrummet känns omodernt och du vill byta ut det gamla kaklet mot nytt behöver du utföra en badrumsrenovering.

 

Vad gäller vid badrumsrenovering i Västerås

När du ska utföra en badrumsrenovering bör du anlita behöriga hantverkare. Du kan förvisso utföra arbetet själv men då finns en risk att du får framtida problem med försäkringsbolag om det uppstår en vattenskada och arbetet inte är utfört av behöriga hantverkare. Vid en fullständig badrumsrenovering krävs behöriga hantverkare som elektriker och rörmokare. Det krävs också att de målare, plattsättare och snickare som ska arbeta i badrummet har certifiering för att utföra arbete i våtrumsutrymmen. Genom att anlita ett företag som är specialister på badrumsrenovering får du arbetet utfört på ett säkert och korrekt sätt. Samtidigt får du också garantier som gör att du kan känna dig säker även efter att renoveringen är avslutad.

 

Kostnad för att renovera badrum i Västerås

Kostnaden för att renovera badrum i Västerås beror till stor del på det kakel, klinkers och de vitvaror som du väljer för ditt badrum. Grundarbetet som innefattar arbetskostnader och kostnaden för material är ett fast pris som är detsamma oavsett vilket kakel eller vitvaror du väljer. Det som kan påverka kostnaden är om du köper exklusivt kakel, dyra vitvaror eller vill installera värmegolv eller annan inredning. 

Du kan boka kostnadsfria hembesök genom vårt formulär här på sidan. Då kan sedan badrumsföretagen komma ut för att  inspektera ditt badrum och lämna förslag och tips för ditt nya badrum, utan att du förbinder dig för något. Därefter kan de oftast lämna en offert där du får ett fast pris för att renovera ditt badrum i Västerås. 

Boka ett kostnadsfritt besök inför din badrumsrenovering!

Om det är dags att renovera badrum i Västerås kan du boka ett kostnadsfritt möte med våra duktiga medarbetare för en diskussion kring din renovering. Därefter får du en offert av oss med ett förmånligt pris.